Active alocate si portofolii diversificate

Un bucatar ar spune ca este foarte important sa avem un echilibru de ingrediente in timp ce pregateste o masa. O proportie incorecta sau o combinatie de condimente poate duce la un atac dezastruos asupra papilelor gustative. Crearea unui portofoliu de investitii este ca si pregatirea unei gustari. Fiecare vehicul de investitii introdus in portofoliu este ca un ingredient pentru un aperitiv. Proportiile de valori mobiliare folosite pentru a construi portofoliul vor defini riscul asteptat si castigul.

Alocarea activelor si diversificarea portofoliului, sunt tehnici utilizate pentru a identifica combinatia titlurilor de valoare puse intr-un portofoliu. Alocarea activelor identifica proportiile claselelor de active in timp ce diversificarea portofoliului sugereaza mixul corect de valori mobiliare in clasele de active. Cu toate acestea, la fel ca un aperitiv care trebuie pregatit tinand cont de preferintele persoanei care consuma, diversificarea unui portofoliu si metodele de alocare a activelor ar trebui sa fie potrivit nevoilor investitorului. Mentinerea unui portofoliu bine diversificat este un pas important in maximizarea profitului si reducerea riscurilor pe termen lung. Aceasta presupune un amestec de investitii corespunzatoare care vor explora obiectivele de investitii si vor conferi o oarecare toleranta fata de  risc.

Pe baza acestor obiective, portofoliul, alcatuit din fonduri monetare, obligatiuni si actiuni trebuie sa fie planificat din timp. O data cu cresterea economica, indivizii dispun de un venit ce poate fi folosit in mai multe directii. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a investi banii pentru a maximiza profiturile si a minimiza riscurile. Cu toate acestea, cunoasterea si intelegerea diferitelor metode si tehnici de investitii in actiuni si obligatiuni nu este suficienta pentru majoritatea investitorilor.Fiecare investitor cauta sa realizeze mai multe investitii compromitand un portofoliu bine diversificat.

Pentru a realiza aceasta combinatie, investitorii ar trebui sa stabileasca obiectivele lor de investitii cu un consultant financiar. In functie de orizontul de timp al clientului si obiectivele de investitii, consultantul  poate decide in ce actiuni, obligatiuni, certificate de trezorerie, sau alte active sa investeasca.

Cornel Dinu – Managing Director

Mob. 0722.324.282

Web: www.daio.ro

LinkedIn http://www.linkedin.com/in/corneldinu

Twitter: http://twitter.com/daiocompany

Blog: www.corneldinu.wordpress.com

Facebook: http://www.facebook.com/pages/DAIO-Investment-Development-Company/146787178718141

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: