Investitii in actiuni

Anne Scheiber era o femeie linistita care locuia singura.Vecinii ei abia daca o vedeau iesind din apartament. Nu pleca niciodata in vacanta, nu isi cumpara niciodata mobila noua, nu cheltuia niciodata bani pe haine si nu manca in oras. Abia dupa ce a murit in 1995 a primit multa atentie. In testamentul ei, Anne Scheiber a demonstrat o avere de 22 milioane de dolari. Majoritatea i-a lasat universitatii Yeshiva din New York.

Cum a acumulat Anne Scheiber asa o avere?

Anne lucra ca si auditor pentru IRS, si ea a avut ocazia de a examina metodele de investitie ale oamenilor bogati pe care ii audita. In timp, s-a gandit ca ceea ce functiona pentru cei bogati ar putea functiona si pentru ea. Si-a investit banii de pensionare de 5000 dolari in actiuni comune in 1943. Initial, a investit in companii cu care era familiarizata, cum ar fi Universal Studios si Paramount; apoi a cumparat actiuni in companii de bauturi non-alcoolice cum ar fi Coca-Cola si PepsiCo, si deasemenea in companii de medicamente. In urmatorii 42 de ani pana la moartea sa Anne Scheiber’s holdings au crescut de 4000 de ori valoarea lor initiala, transormand-o intr-o milionara.

Chiar daca Anne Scheiber nu a trait ca o milionara, ea a investit ca una !

Probabil va ganditi ca si voi ati putea fi un investitor bun ca Anne Scheiber. Trebuie sa retineti ca investitia in actiuni nu este asociata doar cu potentiale profituri, ci si cu o mai  mare expunere la risc.

Un consultant financiar este alaturi de client pentru a explica :

·          actiunile comune

·          actiunile preferentiale

·          optiunea la termen si drepturi, si

·          indicii pietei.

Boom-ul recent  al actiunilor pe internet a regenerat schimbul de povesti epice de castiguri si pierderi facute pe piata de valori. La sfarsitul anilor ’90, multi investitori incepatori au fost ademeniti in piata de valori de povesti cunoscute despre profituri mari realizate prin actiunile pe internet. Insa, lipsa de intelegere a investitiilor in actiuni a rezultat in pierderea banilor acestor investitori incepatori.

Cornel Dinu – Managing Director

Mob. 0722.324.282

web: www.daio.ro

Blog: www.corneldinu.wordpress.com

 

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: