Investitii financiare cu venit fix

Ai imprumutat vreodata bani unui prieten sau unui membru al familiei? Cat timp i-ai dat persoanei respective sa iti inapoieze banii? Ai primit banii inapoi in rate sau toti deodata? Ai primit ceva in plus pentru ca i-ai imprumutat bani? Multi oameni trec prin experienta datoriilor folosind ipoteci, imprumuturi auto, sau imprumuturi pentru studenti. Aceste imprumuturi permit oamenilor care au bani in plus sa ii imprumute celor care au nevoie de ei. Pentru cel ce imprumuta, aceasta este o modalitate de a obtine o suma mare de bani si a-i returna pe bucati sau toti deodata la o data mai tarzie. Pentru cel ce ofera spre imprumut, beneficiile constau in compensatia pe care o va primi in plus fata de suma imprumutata initial. Aceasta compensatie este cunoscuta sub numele de dobanda sau venit. Deoarece cele mai multe obligatiuni si împrumuturi au o anumită sumă de interes, titluri de creantă, cum ar fi obligatiunile care sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de garantii cu venit fix.

Un consultant financiar este alaturi de client pentru a explica :

– atributele garantiilor cu venit fix

– diferitele tipuri de garantii cu venit fix

 – asociaza caracteristici unice cu nevoile specifice ale investitorului – localizeaza si monitorizeaza publicarea diferitelor tipuri de garantii cu venit fix, si

 – asociaza instrumentele cu pietele unde sunt comercializate.

 O garantie cu venit fix este cunoscuta si sub numele de garantie a datoriilor. Emitentul garantiei in principiu ia un imprumut de la investitor cu promisiunea de a plati investitorului inapoi cu dobanda la o anumita data. Dobanda este doar pretul banilor. Dobanda poate fi achitata periodic, sau poate consta in diferenta suma investita si suma primita la sfarsitul imprumutului. Deoarece drepturile investitorului pot diferi de la o garantie la alta, si pentru că perspectivele de viitor ale emitentilor pot diferi în mod substantial, numărul de diferite tipuri de garantii cu venit fix este destul de mare si continuă să crească. Titlurile de creantă care au o scadentă mai mică de un an sunt cunoscute si sub numele de instrumente ale pietei monetare. Titlurile de creantă care au o scadenta mai mare de un an de zile sunt in mod uzual denumite obligatiuni: obligatiuni municipale, obligatiuni guvernamentale, obligatiuni externe.

Cornel Dinu – Managing Director

Mob. 0722.324.282

web: www.daio.ro

Blog: www.corneldinu.wordpress.com

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: