Selectia companiilor de asigurare

A evita necunoscutul este in natura umana, deoarece mergand pe un teritoriu familiar este intotdeauna  o solutie preferata in locul aventurierii pe un drum spre nicaieri.Aceasta gandire joaca un rol vital in piata. Un consumator intotdeauna vrea sa faca cea mai buna alegere atunci cand face o achizitie. Pentru a putea face acest lucru, el trebuie sa aiba o idee corecta a optiunilor disponibile pentru el, pe baza carora apoi poate lua cea mai buna decizie posibila.

Din pacate acest lucru nu este valabil si in piata asigurarilor, in cazul in care consumatorul obisnuit este in mare parte neinformat. Acesta este motivul pentru care de multe ori consumatorii nu fac selectii bune în ceea ce priveste politele de asigurare. Atunci când o polita este cumparata, un consumator neinformat de multe ori nu pote intelege partile legale sau jargonul financiar care stabileste termenii politei. In plus, consumatorii  de multe ori nu cunosc riscurile implicate, atunci cand cumpara polite de asigurare.

Aici intervine  guvernul de stat, pentru protejarea consumatorilor de elementele vagi si riscurile pietei de asigurari, precum si pentru a-i proteja de companiile de asigurari fara scrupule si agresive.

Consultantul  financiar va explica in amanunt:

  • piata de asigurari
  • optinunile pe care le au consumatorii de asigurari
  • perspectiva si nevoia de reglementare din prezent
  • rolul guvernului pentru protejarea consumatorilor.

Piata asigurarilor are trei mari actori: vanzatorii, cumparatorii si autoritatile de reglementare. Regulamentele afecteaza atat cumparatorii si vanzatorii de asigurari. De exemplu, unele legi obliga persoanele fizice si firmele sa cumpere asigurare în timp ce altele impun vanzatorilor sa ofere asigurari pentru  anumite grupuri.

Cornel Dinu –
Managing Director

Mob: 0722.324.282
Fix: 0374.012.990
Mail: cornel.dinu@daio.ro
Web: www.daio.ro

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: