Principiile asigurarii

In anul 1943, South-Eastern Underwriters Association a luat o importanta decizie in privinta asigurarilor iar raspunsul primit de la Curtea Suprema de Justitie a fost: “Probabil nici o intreprindere comerciala moderna nu afecteaza atat de multe persoane in toate privintele, cum o face asigurarea. Asigurarea acopera domeniul locuintei, al familiei si al ocupatiei sau afacerii; aproape a tuturor persoanelor din lume.” Intradevar, asigurarea este in zilele noastre una dintre cele mai importante si esentiale tranzactii realizate de catre persoane fizice si juridice.

Principiile asigurarii sunt primordiale unui financial planner. Insemnatatea pe care o au acestea in zielele noastre creeaza o responsabilitate direct proportionala cu importanta lor. Aspectele financiare si cele legale ale asigurarii va pot fi prezentate de un financial planner ce va va face sa intelegeti concret:

  • diferitele tipuri de pierderi
  • distinctia dintre o pierdere, un risc si un pericol
  • legea numerelor mari si antiselectia
  • diferenta intre tipurile de raspunsuri la risc

De-a lungul istoriei au avut loc pierderi economice neasteptate. Pentru a preveni aparitia unor pierderi economice, este important sa intelegem principiile de asigurare, diferitele aspecte ale asigurarii si terminologia asociata cu aceasta. Acest lucru se poate face apeland la un financial planner ce ne va descrie fundamentul matematic al asigurarii, cunoscut sub numele de legea numerelor mari, care explică modul în care pierderile pot fi estimate.

Cornel Dinu –
Managing Director

Mob: 0722.324.282
Fix: 0374.012.990
Mail: cornel.dinu@daio.ro
Web: www.daio.ro

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: